Plaatsbeschrijving voor de particuliere verhuurder

Ben je particuliere verhuurder, dan kan je hier je plaatsbeschrijving bestellen. Hieronder lees je meer over onze aanpak en tarieven.  Met CheckNet kies je voor een professionele expert en een sterk, juridisch onderbouwd rapport waarmee zowel jij als de huurder over de nodige zekerheid beschikken.

Bestellen?

  1. In de bestelwizard geef je een aantal relevante gegevens in, zoals de naam van de partijen, adres van het pand, de voorkeurdata voor de opname, enz. Je geeft er ook de exacte samenstelling van het pand in en ziet dan meteen de juiste prijs voor je plaatsbeschrijving.
     
  2. Nadat je in de wizard je bestelling geplaatst hebt, ontvang je een mail met een samenvatting van de bestelling. Opgelet ! De bestelling  wordt pas geboekt nadat je die in deze mail bevestigd hebt.
     
  3. Je ontvangt vervolgens meteen de uitnodiging tot betaling. Je kan kiezen voor een snelle online betaling of overschrijving. Hou er rekening mee dat de opname pas definitief ingepland wordt nadat we je betaling ontvangen hebben.

 

FAQ plaatsbeschrijvingen

Uitvoering

Eén van onze erkende experten zal je contacteren om de afspraak in te plannen. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met je voorkeurdata. Betreft het een intrede en kan je zelf niet aanwezig zijn, dan kan je indien gewenst een mandaat geven aan onze expert om in jouw naam het rapport te ondertekenen. Je kan dit aangeven in de bestelprocedure.
 

Opname en oplevering

Onze experten maken gebruik van specifiek ontwikkelde technologie, zodat de opname snel én gedetailleerd gebeurt. De oplevering van het duidelijk gestructureerde rapport in pdf-formaat gebeurt dan ook veel sneller dan met de klassieke methodes.
Mochten er na de oplevering nog opmerkingen zijn, dan kan er een addendum aangemaakt worden. De registratie van de plaatsbeschrijving dient door jou te gebeuren.

Tarieven

Onze prijzen zijn all-in : opname, verplaatsing en oplevering van het rapport in pdf-formaat.
De prijs voor de plaatsbeschrijving is afhankelijk van een aantal factoren:

  • type van opname : intrede of uittrede
  • de samenstelling van het pand : type, aantal ruimtes, aantal annexen, aantal uitgeruste ruimtes, bemeubeld of niet, ... 

In de onderstaande tabel vind je voorbeeldprijzen voor courante pandtypes per type plaatsbeschrijving. Deze tarieven zijn gebaseerd op de gemiddelde samenstelling van deze pandtypes.
In de bestelprocedure kan je de samenstelling van het te inspecteren pand gedetailleerd ingeven en zo krijg je de exacte prijs te zien. Let er op dat je een volledige en juiste samenstelling ingeeft om te vermijden dat er nadien nog eventuele ontbrekende ruimtes moeten aangerekend worden.
 

  intrede uittrede
Studio €275 €194
Appartement (1 slpk) €318 €225
Appartement (2 slpk) €370 €259
Appartement (3 slpk) €386 €268
Appartement (4 slpk) €408 €284
Rijhuis €429 €302
3-gevel woning €478 €330
4-gevel woning €540 €370
tarieven € inclusief BTW
totaalprijs 
voor de plaatsbeschrijving: verplaatsing, opname, rapport in pdf-formaat

Een kwalitatieve plaatsbeschrijving is een bescherming voor zowel de verhuurder als de huurder en vermijdt heel wat discussies